137 СУ лого

Нашите ученици

Запознайте се с учениците ни!

Национален конкурс за есе и разказ за ученици на тема „Завръщане към корените” 2024 и Националния конкурс за рисунка за ученици на тема „Моето родословно дърво” 2024

На 10.06.2024 се проведе церемония по награждаване на участниците в Национален конкурс за есе и разказ за ученици на тема „Завръщане към корените” 2024 и Националния конкурс за рисунка за ученици на тема „Моето родословно дърво” 2024, част от Националната инициатива „Завръщане към корените” и „По обратния път на дедите ни” – под патронажа на Кмета на столчна община г-н Васил Терзиев. От нашето училище участие в конкурса за рисунка взеха Елица Коева (7А), Ванеса Дашева (7Г), Валентина Стоянова (8Б) и Цветелина Христоскова (8А). Имаме удволствието да Ви съобщим за първото място на Елица (за втора група – пети-седми клас) и третото място на Цветелина (за трета група – осми-дванадесети клас). Останалите участнички, както и художествения ръководител – Моника Павлова, получиха грамоти с похвали, а приятните емоции и незабравимото усещане за съпричастност към каузата чрез силата на изкуството бяха обединяващи за всички присъстващи на церемонията. Конкурси като този носят един нов творчески поглед към миналото и историята ни и вдъхновяват със силата на родовата памет и устойчивостта на националния ни дух.

награждаване на ученици и учители награждаване на ученици и учители награждаване на ученици и учители
награждаване на ученици и учители

Април 2024г. 137 СУ „Ангел Кънчев” отбелязва наближаващите Великденски празници

През месец април 2024г. 137 СУ „Ангел Кънчев” отбеляза наближаващите Великденски празници с участието си в инициатива на Столична община – район „Люлин” и Сдружение за национален и духовен възход „Св.Патриарх Евтимий Търновски”. Мероприятието се проведе в три модула:

  • галерия на открито с ученически рисунки под надслов „Великденски шарки, любов и Възкресение” (ще бъде открита на 27.04.2024 непосредствено преди концерта).
  • „Засади бъдеще!” - засаждане на дървета със специално послание от всяко едно училище – проведе се на 13.04.2024г.;
  • празничен благотворителен Великденски концерт „Христос Воскресе – светла радост донесе!” – 27.04.2024 от 12.30ч.

За събитието бе предвидено от организаторите и отпечатване на благотворителни картички с творбите на децата, които се разпространиха в деня на концерта с цел да подпомогнат строежа на храма.

137 СУ „Ангел Кънчев” благодари за съдействието и за активното участие в цялата инициатива на ученици, учители и родители. Събрани бяха около 100 рисунки от начален и среден курс, селекция от които ще представя нашето училище на табло в новооткритата галерия. Посланието „Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно” (Дж.М.Бари) краси засаденото от седмокласници дръвче в двора на храма, а малките ученици от начален курс участваха с музикално изпълнение на концерта, с което отбелязахме най-светлия християнски празник.

В концерта взеха участие и Фолклорен ансамбъл „Българе”, Калоферски гайдари както и ученици от всички училища на район Люлин.

Адрес: гр.София, ж.к.Люлин, ул.Димитър Талев (пред новостроящия се храм Св.Патриарх Евтимий Търновски”).

снимка на рисунки, участвали в инициативата