137 СУ лого

Нашите ученици

Запознайте се с учениците ни!

Април 2024г. 137 СУ „Ангел Кънчев” отбелязва наближаващите Великденски празници

През месец април 2024г. 137 СУ „Ангел Кънчев” отбеляза наближаващите Великденски празници с участието си в инициатива на Столична община – район „Люлин” и Сдружение за национален и духовен възход „Св.Патриарх Евтимий Търновски”. Мероприятието се проведе в три модула:

  • галерия на открито с ученически рисунки под надслов „Великденски шарки, любов и Възкресение” (ще бъде открита на 27.04.2024 непосредствено преди концерта).
  • „Засади бъдеще!” - засаждане на дървета със специално послание от всяко едно училище – проведе се на 13.04.2024г.;
  • празничен благотворителен Великденски концерт „Христос Воскресе – светла радост донесе!” – 27.04.2024 от 12.30ч.

За събитието бе предвидено от организаторите и отпечатване на благотворителни картички с творбите на децата, които се разпространиха в деня на концерта с цел да подпомогнат строежа на храма.

137 СУ „Ангел Кънчев” благодари за съдействието и за активното участие в цялата инициатива на ученици, учители и родители. Събрани бяха около 100 рисунки от начален и среден курс, селекция от които ще представя нашето училище на табло в новооткритата галерия. Посланието „Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно” (Дж.М.Бари) краси засаденото от седмокласници дръвче в двора на храма, а малките ученици от начален курс участваха с музикално изпълнение на концерта, с което отбелязахме най-светлия християнски празник.

В концерта взеха участие и Фолклорен ансамбъл „Българе”, Калоферски гайдари както и ученици от всички училища на район Люлин.

Адрес: гр.София, ж.к.Люлин, ул.Димитър Талев (пред новостроящия се храм Св.Патриарх Евтимий Търновски”).

снимка на рисунки, участвали в инициативата